Segrest i amenaces de mort: l'estranya denúncia rebuda a la comissaria dels Mossos de Sant Cugat

La policia catalana va localitzar la presumpta víctima passejant pel centre de Sabadell

Un vehicle del Mossos
Un vehicle del Mossos | Martí Albesa
Redacció
07 d'abril de 2023, 08:12
Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 21 de març, un home de 52 anys per simular el seu propi segrest i reclamar a la seva família un rescat de 2.500 euros. L’home es va fer passar per segrestador i va fer creure a la seva mare que l’havien captat contra la seva voluntat i l’havien amenaçat de matar.

La dona va denunciar-ho a la comissaria de la policia catalana de Sant Cugat, amb la presentació de missatges que havia rebut al telèfon mòbil. Així, la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la Divisió d’Investigació del Criminal (DIC) del cos va donar credibilitat a la història i va investigar el cas.

Poques hores després, els investigadors van assabentar-se que l’home estava passejant pel centre de la capital vallesana. Un cop el van localitzar, el van identificar i “davant la incapacitat per sostenir un relat” de la seva captivitat i que reconegués que “s’havia inventat el segrest” el van detenir com a presumpte autor d’una simulació de segrest per un delicte d’amenaces condicionades amb ànim de lucre.

Després de ser arrestat, el veí de la ciutat va passar a disposició judicial i després de declarar va quedar en llibertat amb càrrecs.

Càstig al Codi Penal

Els Mossos han advertit que aquest tipus de simulacions està penada al Codi Penal, així com interposar denúncies per fets que no s'han produït, cosa que pot provocar que de suposades víctimes inicials passin a ser persones detingudes o investigades. Des de 2007, quan es va crear aquesta unitat especialitzada, han rebut diverses denúncies per casos ficticis i que responen a motivacions de deutes, satisfer necessitats o ocultar una absència "difícilment justificable", entre d'altres.