Així pots pelar un ou dur sense (gairebé) tocar-lo

Amb aquest truc de cuina et vindrà més de gust menjar ou i no se't farà pesat preparar-lo

  • El truc perfecte per pelar un ou dur -
Publicat el 10 de juliol de 2022 a les 10:48
L'ou és d'aquells aliments que es pot cuinar de mil maneres. Com a truita, ferrat, escaldat o dur. Aquesta darrera, però, comporta haver-lo de pelar i és una de les tasques més frustrants i lentes de la cuina. Es trenca la closca a miquetes, s'enganxa a la clara compactada de l'ou i se'n malgasta una bona part.

Això no obstant, hi ha un truc de cuina "màgic" que serveix per pelar un ou dur en qüestió de segons sense (gairebé) tocar-lo. I només es necessita aigua freda i una carmanyola amb tapa. T'ho expliquem amb quatre passos. Primer, mentre l'ou s'està coent, prepara la carmanyola i posa-hi aigua freda. Un cop tret l'ou de l'olla, posa'l sencer dins de la carmanyola i tapa-la. Sacsa-ho, que l'ou es mogui i copegi els costats de la carmanyola. Finalment, treu la tapa, agafa l'ou amb les dues mans i separa la closca de l'interior.

És fàcil i molt senzill. N'hi ha dos més, una mica més laboriosos, que també et poden servir. Són, en primer lloc, el mètode de la cullera: un cop cuit, has de generar una esquerda a la closca de l'ou i introduir-hi una cullera. Lentament, has de girar la cullera per sota de la closca i aconseguiràs que aquesta surti en poques peces.

D'altra banda, hi ha el mètode de rodar l'ou. És el més comú i freqüent, ja que no requereix de cap objecte i consisteix a fer girar l'ou dur per sobre d'una superfície plana per esquerdar per tot arreu la closca. Un cop fetes totes les esquerdes, s'ha de desenganxar tots els trossets de closca de la clara blanca de l'ou. El problema, però, pot ser que estigui massa enganxat i costi de separar-ho.

[plantillavirals]