Alerta alimentària per la presència de listèria en salmó de fins a 15 marques. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), que depèn del govern espanyol, ha ordenat la retirada immediata d'aquests productes i ha demanat a la ciutadania que s'abstingui de consumir-los si ja han estat adquirits.
L'avís ha arribat des de les autoritats sanitàries del País Valencià i la distribució dels productes congel·lats, que eren fumats o marinats, s'ha fet a Andalusia, Castella-la Manxa i Múrcia, però l'AESAN no descarta que també pugui haver arribat a la resta de comunitats autònomes de l'Estat.
⚠️ Alerta por presencia de Listeria monocytogenes en salmón ahumado comercializado con distintas marcas y presentaciones.
— AESAN (@AESAN_gob_es) May 31, 2024
🚫 No consumir
📌https://t.co/Cemp7pLHt8pic.twitter.com/oidMeWvTAC
Les marques que han comercialitzat els productes afectats són: Alepa, Distrialacant, Fajardo, Guillermo fernandez, Hiperber, La cuna del salazon, Los salaos, Pablo campillo, Pertusa, Saez, Salazones miguel, Salinas, Samar, The blueocean seaffod i Tora. Els lots afectat comencen tots per 30A4, amb un número i una lletra diferent al final.
Sigui com sigui, les autoritats sanitàries ja han ordenat la retirada de tots els productes dels canals de comercialització. Ara bé, si ja s'ha consumit algun d'aquests salmons i es tenen símptomes compatibles amb la listeriosi, es recomana visitar un centre de salut. Aquesta malaltia pot provocar vòmits, diarrea i febre.