Barcelona destinarà 4,5 milions d'euros a rehabilitar el Park Güell

Aquesta acció pretén millorar la gestió de l'afluència de visitants i promoure els materials sensibles del parc, l'únic de la ciutat reconegut com a Patrimoni Mundial per la Unesco

Redacció
04 de desembre de 2016, 12:11
Actualitzat: 12:13h
El famós drac del Park Güell
El famós drac del Park Güell | Baikonur
L'Ajuntament de Barcelona destinarà al voltant de 4,5 milions d'euros a plans de manteniment i rehabilitació del patrimoni del Park Güell i el seu entorn per millorar la gestió de l'afluència de visitants i promoure els materials sensibles del parc, l'únic de la ciutat reconegut com a Patrimoni Mundial per la Unesco.

Segons ha declarat el regidor d'Arquitectura de Barcelona, Daniel Mòdol, el projecte es finançarà, en part, "gràcies als ingressos dels controls d'accés i de la taxa turística", i es pretén utilitzar l'experiència com una oportunitat per plasmar la idea de ciutat que pretenen construir.

Per al regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, les reformes busquen recuperar la vida quotidiana i veïnal així com l'activitat cultural i comercial de la zona per passar a entendre el Park Güell com un espai "amb un àmbit d'activitat i impacte més gran" que la pròpia zona monumental.

En concret, les obres que afectaran a la Sala Hipòstila duraran 16 mesos, costaran 1,2 milions i preveuen, entre d'altres actuacions, obrir i remodelar la font de la Sarva, fins ara tancada al públic; restaurar les seves cúpules interiors; restaurar les peces del trencadís de la part exterior del banc de la zona monumental; i recuperar l'aspecte original del viaducte de Baix.

A més, també es destinaran 944.000 euros a reparar la impermeabilització i el sistema de recollida d'aigües de la plaça de la Natura -que al seu torn actua de teulada de la Sala Hipòstila- a través d'un nou sistema de drenatge que preveu portar-se a terme en mig any.

D'altra banda, s'han aprovat obres de millora en la font de Sant Salvador, el Forat del Vent, el camí de la Pressió, les àrees de joc infantil de la part baixa del parc i l'itinerari de la biodiversitat.

Pel que fa als entorns de la zona monumental, es rehabilitaran les escales de l'avinguda Pompeu Fabra, es condicionarà la baixada de la Glòria, es millorarà l'accessibilitat a l'entrada del parc i es recuperarà aquesta part com a mirador i espai d'esbarjo.

En relació amb les entrades per al parc, Badia ha assegurat que s'està buscant la manera de facilitar l'accés als veïns de Barcelona sense oblidar-se que es tracta d'un espai "saturat" que requereix compaginar l'accés gratuït dels conciutadans amb l'existència d'un aforament.
Arxivat a