Carme Ruscalleda: «La mel té molta més història que el pa amb tomàquet»

La cuinera destaca el producte en la 6a edició de la Fira de la Mel de Riner, esdeveniment que ha crescut en parades, visitants i activitats

Publicat el 27 de març de 2023 a les 18:19
“Els catalans hem fet patrimoni el pa amb tomàquet, però en realitat la mel té molta més història gastronòmica”. És la sentència de la cuinera catalana Carme Ruscalleda, convidada d’honor de la 6a edició de la Fira de la Mel de Riner, celebrada aquest diumenge al Santuari del Miracle. "Em sembla molt adequat potenciar el tema de la mel, un producte molt nostrat", va defensar.

El producte, saludable i amb grans qualitats alimentàries i culinàries, va ser l’eix vertebrador de l’oferta i de les activitats paral·leles de la fira. Ruscalleda va destacar també que activitats firals com la de Riner “contribueixen al fet que el petit productor del territori, que no té al darrere el paraigua d’una gran empresa, pugui tirar endavant”.

[noticiadiari]2/251554[/noticiadiari]
Un dels actes centrals de la jornada va ser el lliurament del guardó l’Abella Rinerenca, acte que va tenir lloc a l'Ajuntament de Riner i va anar a càrrec de la mateixa Carme Ruscalleda. Altres activitats remarcables van ser les degustacions de tapes elaborades amb mel, exposicions, rutes guiades, jocs infantils i tallers familiars. També es va dur a terme una jornada de portes obertes al pati i als espais museïtzats de la Casa Gran, a l’Espai Barroc i a l’Espai Natura. Igualment, es van poder veure les exposicions “El Patrimoni etnogràfic de les abelles i la cultura antiga de la mel”, “Toquem Fusta” i “Arquitectura i paisatge rural”.

[plantillavirals]