El Celler de Can Roca obrirà a Escòcia el primer restaurant a l'estranger

Joan Roca anuncia l'expansió del projecte durant la mostra San Sebastián Gastronomika i avança que tindrà capacitat per a 30 comensals

Els germans Roca, en una imatge d'arxiu
Els germans Roca, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Redacció
07 d'octubre de 2024, 21:17

El Celler de Can Roca obrirà a Escòcia a finals d’octubre el primer restaurant a l’estranger, coincidint amb les fires de Sant Narcís de Girona. Així ho ha anunciat una de les ànimes del restaurant gironí, Joan Roca, aquest dilluns a la mostra San Sebastián Gastronomika, durant la ponència que ha ofert en aquest espai.

El local estarà ubicat a la destil·leria acabada d’estrenar de la firma de whisky Macallan, a Craigellachie, a la regió de Speyside. Tanmateix, Joan Roca ha detallat que el restaurant tindrà capacitat per a una trentena de comensals i es dirà The Macallan TimeSpirit El Celler de Can Roca.

Això, després de presentar fa uns mesos el projecte de l'Esperit Roca, que pretén ser un "centre gastronòmic i cultural". És un dels fonaments de La Fortalesa, un enorme complex situat a Sant Julià de Ramis que gestionen des del 2022 després de prendre el relleu a l'Atempo del xef Jordi Cruz que va obtenir una estrella Michelin. Sigui com sigui, el projecte no para d'expandir-se.