Catalunya és un dels llocs amb la millor gastronomia del món i els rànquings internacionals així ho demostren. Només cal recordar els reconeixements que han rebut el Disfrutar o els germans Roca. I no només és l'alta cuina la que té prestigi a tot el món, sinó que molts restaurants del país destaquen per la qualitat i el sabor del seu menjar.
Així doncs, es fa difícil saber quin és el poble de Catalunya on es menja millor, però la revista National Geographic vol aportar el seu granet de sorra i ho té molt clar: Cadaqués. La prestigiosa revista de viatges creu que hi ha més vida "més enllà de Dalí i les fotos d'Instagram". Per això, reivindica el potencial gastronòmic d'una de les ciutats més visitades de la Costa Brava.
Concretament, National Geographic explica que hi ha bars de vi que són deliciosos i posa l'exemple de "Martín Faixó": "És un lloc on el plaer va més enllà del postureig associat a la degustació". Per altra banda, destaca l'"essència marinera" en locals tradicionals com Casa Anita.
I, com no podia ser d'altra manera, l'última recomanació de la revista és el Compartir, propietat dels mateixos xefs del Disfrutar, reconegut recentment com el millor restaurant del món. Sobre el local a Cadaqués, National Geographic creu que és una iniciativa local que "només pot triomfar" al poble i que "manté l'esperit del Bulli".