L'Associació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies organitzarà el primer concurs de receptes de capipota de Catalunya en el marc del Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies 2025. El concurs vol "difondre i reivindicar" la cuina visceral o cuina dels menuts, tan arrelada a Catalunya amb un dels plats més emblemàtics de la gastronomia catalana, a partir del capipota, i ho farà amb un certamen el 7 de juny a Igualada amb la col·laboració de l'Ajuntament.
Concretament, el concurs està adreçat a establiments de restauració professionals de tot Catalunya que tinguin el plat de capipota a la carta o al menú de manera habitual. Els guanyadors de les dues millors receptes s'anunciaran el mateix 7 de juny, el dia de la final, i rebran un premi de 500 i 200 euros respectivament.
"El concurs neix a Igualada gràcies a la tradició i arrelament de la cuina visceral a la ciutat, però la vocació és donar veu a tots els restaurants de Catalunya que mantenen viu aquest plat emblemàtic", ha explicat el coorganitzador del concurs i president de l’Associació Vadefoodies, Joan Fontanella, que ha subratllat que l'objectiu és "defensar les receptes que formen part de la identitat catalana". Segons el coorganitzador i membre de l'associació, Cinto Llanas, cada vegada hi ha més restaurants que aposten per aquesta cuina tradicional.
Tots aquells restaurants que vulguin participar-hi, han d’omplir un formulari abans del 20 d’abril. L'organització farà una preselecció i triarà un màxim de 24 finalistes d'entre totes les sol·licituds. Aquests s'enfrontaran a la final del 7 de juny al Festival Vadefoodies a Igualada. El jurat del concurs estarà format per l'alcalde d’Igualada, Marc Castells; la cuinera i comunicadora Maria Nicolau, el gastrònom especialitzat en esmorzars de forquilla Jonathan Nuevo i un quart representant del món gastronòmic a confirmar.