Narcís Marina, un dels cambrers històrics del bar restaurant Roca, es jubila després de 51 anys. Des de la barra de l'establiment dels pares dels germans Roca ha vist passar generacions de clients, i s'ha mantingut inalterable a l'èxit que tots tres han tingut amb el Celler. Josep Roca, responsable dels vins, se n'ha acomiadat amb un missatge emotiu publicat a Instagram.
"Aquests dies vivim la joia d’un fet admirable assolit, i el desencís sense en Narcís. Dues vides, la personal i la laboral, al bar. La melangia i el sentiment remogut es fa inevitable. Llagrimejarem, i deixarem la porta del bar oberta per a sempre. Ell té la clau del bar i la tindrà sempre", es plany Roca sobre l'adeu de Narcís Marina, de qui valora el sacrifici, la perseverança i dedicació als altres i que descriu com una persona responsable, sacrificada i bondadosa.
Josep Roca també assenyala que Narcís Marina no ha fet cap dia de baixa en tot el seu historial laboral. La seva única malaltia ha estat la de treballar: "Tota una vida laboral, tota. Embriagat d’amor a Can Roca, deixa una empremta inesborrable. Vocació i fidelitat. Sempre hospitalitat. (...) Un elogi a l’ofici. Un cambrer de proximitat. Dominant de rutines en l’àmbit social, cordial i emocional. Aquell que serveix i memoritza persones, gustos i manies", valora Roca.
Ara, el cambrer Marina passarà a ser l'avi Marina. Però Josep Roca el convida a tornar al bar quan vulgui: "Els bars són una eina de cohesió pública. Ell ha fet d’acompanyant en la vellesa a moltes persones que venen al bar perquè és un lloc a on escolten el seu nom, i són cuidats. Interacció, costum, socialització. Gràcies, estimat. Tots els clients i companys de més de 51 anys hem viscut més feliços perquè tu ens has servit". La vida de Narcís Marina al Bar Roca no ha estat una vida èpica, però sí discreta, distreta, disposada. Precisament per això, segons el mitjà dels germans Roca, juntament amb la seva estima a la feina ha triomfat.