Al carrer Providència, 114, a l'emblemàtic barri de Gràcia de Barcelona, hi ha el restaurant Desgraciats, tota una troballa pels amants de la bona cuina i dels preus ajustats. El nom, com és evident, juga amb el nom de Gràcia com fan molts altres establiments de la zona però, en aquest cas va una mica més enllà, ja que existeix un personatge indefinible, convertit en la seva imatge –es pot veure representat a diversos llocs del restaurant- que justament rep el nom de Desgraciat. Aquest ninot, per cert, és obra del graffiter Klinísbut.
Portant les regnes del Desgraciats hi ha dos amics que formen un tàndem imparable: en David Gómez a la cuina i l'Albert Targarona dirigint la sala. Des del 2005 han treballat per aconseguir un restaurant on es barreja la bona cuina amb un ambient molt agradable i familiar. La cuina que practiquen és de mercat, aprofitant el millor de cada temporada i donant-li el toc “desgraciats”, gens emmascarador i molt respectuós amb els ingredients. Es fa difícil recomanar algun plat però, pels amants de les amanides, cal tenir present l'amanida Desgraciats, on hi posen formatge de cabra gratinat, poma, pipes, galeta i vinagre de mostassa. Altres plats interessants són, per exemple, el morro de bacallà amb parmentier de patata i parmesà amb daus de pernil d'aglà, el filet de bou amb salsa cafè París –que cal saber fer-la correctament!- o l'steak tàrtar de filet de bou amb cruixent de pa. La seva carta de vins és extremadament correcta amb una bona representació de diverses denominacions d'origen. Per uns 25 euros es pot dinar o sopar a la carta perfectament.
El Desgraciats ofereix també un menú per a grups des de vuit persones fins un màxim de 20 per 32 euros amb postres i begudes incloses (cal reservar abans). I també, a la zona de l'entrada del restaurant, serveix tapes i mitges racions per veure ben menjats i servits tots els partits del Barça. De dimarts a divendres disposa de menú diari a preu reduït.
ARA A PORTADA
Publicat el 28 de setembre de 2011 a les 22:01
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest divendres 19 de setembre: jornada assolellada amb un canvi de temps a la vista
-
Societat Una nova jornada de protestes sacseja Barcelona davant l'agreujament de l'ocupació israeliana a Palestina
-
Societat Canvi de plans a la Casa de la Premsa: ara s'hi projecta un centre de recerca d'arts escèniques
-
Societat Un miler de voluntaris ajudaran a aprendre català dins d'un projecte d'Òmnium
-
Societat Què fer aquest cap de setmana a Barcelona i Catalunya: 20 i 21 de setembre
-
Societat L'enginyer Luis Ubalde dirigirà l'oficina per coordinar les obres de Rodalies