El plat coreà que ajuda a reduir l'obesitat

Ho certifica una investigació basada en resultats de centenars de milers de persones

  • Un plat de kimichi -
Publicat el 03 de febrer de 2024 a les 16:23
Una investigació publicada a la revista BMJ Open conclou que un dels plats més típics de la cuina coreana pot ajudar a reduir l'obesitat. Segons els investigadors, es tracta del kimichi, un aliment que està format per verdures salades i fermentades, principalment per col o rave. El procés per elaborar el kimichi és tot un ritual tant a Corea del Nord com a Corea del Sud i, fins i tot, s'ha inclòs en la llista de Patrimoni Cultual Immaterial de la UNESCO.

Doncs bé, menar tres porcions diàries de kimichi ajudaria a reduir el risc general d'obesitat en els homes. A més, el kimichi de rave també està relacionat en la dimensió de l'abdomen en ambdós sexes.

Per arribar a aquestes conclusions, els investigadors es van basar en dades de 115.000 participants del Health Examinees, un estudi comunitari dissenyat per l'Estudi d'Epidemiologia i Genoma de Corea que analitza factors de risc ambientals i genètics als adults majors de 40 anys.