Una investigació publicada a la revista BMJ Open conclou que un dels plats més típics de la cuina coreana pot ajudar a reduir l'obesitat. Segons els investigadors, es tracta del kimichi, un aliment que està format per verdures salades i fermentades, principalment per col o rave. El procés per elaborar el kimichi és tot un ritual tant a Corea del Nord com a Corea del Sud i, fins i tot, s'ha inclòs en la llista de Patrimoni Cultual Immaterial de la UNESCO.
Doncs bé, menar tres porcions diàries de kimichi ajudaria a reduir el risc general d'obesitat en els homes. A més, el kimichi de rave també està relacionat en la dimensió de l'abdomen en ambdós sexes.
Per arribar a aquestes conclusions, els investigadors es van basar en dades de 115.000 participants del Health Examinees, un estudi comunitari dissenyat per l'Estudi d'Epidemiologia i Genoma de Corea que analitza factors de risc ambientals i genètics als adults majors de 40 anys.
El plat coreà que ajuda a reduir l'obesitat
Ho certifica una investigació basada en resultats de centenars de milers de persones
- Un plat de kimichi -
- Wikipedia
ARA A PORTADA
Publicat el 03 de febrer de 2024 a les 16:23
Et pot interessar
-
Societat
El 30% de les europees majors de 15 anys patiran violència de gènere, segons l’OMS
-
Societat
Restablerta la circulació de l'R3 per una incidència a la infraestructura
-
Societat
El temps d'aquest dijous 20 de novembre: les temperatures arriben als 0 graus
-
Societat
Obre en proves la nova xarcuteria de Marc Ribas a Barcelona: «Hi ha molta feina a fer»
-
Societat
El president de la Conferència Episcopal titlla les lleis de memòria d'«instrument de polarització»
-
Societat
El temps d'aquest dimecres 19 de novembre: 10 graus de màxima a punts de l'interior
