La cervesa o el vi: quina beguda té més calories?

El contingut calòric dels dos tipus de consumicions no és sempre el mateix, sinó que varien segons els graus d'alcohol que contenen

Publicat el 09 de desembre de 2023 a les 21:30
En el món de les begudes fermentades, el debat entre els beneficis per a la salut del vi i la cervesa ha estat objecte d'interès constant. Més enllà del plaer sensorial, una qüestió que sovint es planteja és la relació entre aquestes begudes i les calories associades.

Són molts els estudis fets per desxifrar els misteris darrere del contingut calòric de vi i cervesa i un d'ells, de la publicació digital nord-americana Wine Folly amb l'ajuda de la sommelier i experta en vi Madeline Puckette, enfronta el vi i la cervesa. En un article a la revista, Puckette posa especial atenció als beneficis de beure, incloent-hi les calories del vi versus les de la cervesa.

[noticiadiari]2/266014[/noticiadiari]
En aquest estudi s'evidencia que, sempre begut amb moderació, els tanins del vi negre ofereixen una protecció efectiva contra les malalties cardíaques, mentre que la cervesa, rica en silici, contribueix a la millora de la densitat òssia i la reducció del risc d'osteoporosi. Però, i pel que fa a les calories? No tots els vins i cerveses tenen les mateixes calories, sinó que varien segons el contingut d'alcohol. L'estudi de Wine Folly escull un vi sec no gaire alcohòlic, i una cervesa lleugera per tal de tenir el mínim de calories d’ambdues begudes.

Les cerveses Ale/Ipa tenen més calories que les cerveses Larger i que els vins amb un 15% d’alcohol, com un Cabernet Sauvignon de Califòrnia, tenen més contingut calòric que, per exemple, un Riesling alemany. Segons la investigació una ampolla de vi conté unes 750 calories i un paquet de sis cerveses (Ale) en suma 900.

[noticiadiari]2/260720[/noticiadiari]
També, una copa de vi estàndard (6oz) per nit, durant una setmana, suma un total de 1.260 calories (i de 9,1 a 19,3 CARBS -carbohidrats-). Mentre que una pinta (14oz) per nit durant una setmana, fan un total de 1500 calories (i de 15,6 a 22,4 CARBS).

D'altres dades relacionades directament amb la salut dels consumidors consideren que els bevedors de vi tenen un 34% menys de taxa de mortalitat que els consumidors d’altres begudes alcohòliques. També posa èmfasi a la funció cerebral, que segons els estudis disminueix a un ritme considerablement més ràpid en els no bevedors que en els bevedors moderats.