Si et vols menjar la millor pizza del món has d'anar a Nova York. El rànquing mundial 50 Top Pizza ha coronat Una Pizza Napoletana, d'Anthoni Mangieri, com el millor establiment pizzer del planeta. El segon i el tercer lloc l'ocupen dos locals italians: Diego Vitagliano PIzzeria de Nàpols i I Masanielli, de Caserta.
Tot i no estar al podi, la pizzeria barcelonina Sartoria Panatieri ha aconseguit colar-se al TOP10 mundial. El negoci liderat per Rafa Panatieri i Jorge Sastre és el vuitè millor del món, un dels més valorats d'Europa i, evidentment, el millor de tot l'Estat. Compta amb tres locals a Barcelona: a Gràcia, a l'Eixample i a dins de l'hotel de luxe Mandarin Oriental.
"La massa, elaborada amb farina ecològica local molta a la pedra, passa per un procés de fermentació de 72 hores", expliquen a la web oficial. I és que la preparació de les pizzes de Sartoria Panatieri és "artesanal", respectant la tradició pizzera italiana i es couen al forn de llenya.
Més enllà de les primeres posicions del rànquing, a la llista mundial també s'hi han colat quatre pizzeries més de l'Estat. Baldoria, de Madrid, ha pujat des de la posició 40 fins a la 26. La Balmesina, de Barcelona, ocupa la posició 51, mentre que Fratelli Figurato, també de la capital espanyola, està a la posició 60.