Per norma general tothom es força conscient de la importància de no deixar el menjar fora de la nevera, tampoc les sobres que volem guardar per a l'endemà. Però hi ha una excepció, la pizza. En demanes per sopar, en sobren uns quants trossos i, en lloc de posar-los a la nevera, els deixes a la capsa de cartró a sobre la taula per tenir-los a punt l'endemà a l'hora d'esmorzar.
Si ho fas, t'exposes al risc d'emmalaltir. Ho adverteix l'infermer Jorge Ángel al seu perfil d'Instagram (@enfermerojorgeangel), on comparteix continguts relatius a la salut i també consells de seguretat alimentària. "S'ha vist que durant tota la nit s'acumulen centenars de bacteris i al final et pot agafar una gastroenteritis, amb vòmits i diarrea", adverteix.
"Per tant, el millor és no tenir-la més de dues hores fora i guardar-la a la nevera", afegeix l'expert. D'aquesta manera, tots els components de la pizza es conservaran millor, i els bacteris i microorganismes no proliferaran perquè no augmentarà gaire la temperatura. Es tracta d'una recomanació útil durant tot l'any, però sobretot a l'estiu, quan el termòmetre es manté enfilat les 24 hores del dia.