No descobrim res nou si diem que els bufets lliures dels hotels són un dels clàssics de les vacances. Són aquells dies de desconnexió de l'alimentació habitual i això implica que moltes persones decideixin no mirar massa què mengen, però això no hauria de ser així. I és que segons han explicat diversos experts, hi ha alguns aliments que mai s'han d'agafar.
Els ous que no estan del tot cuinats són un dels perills en aquests bufets. Segons explicava el tecnòleg dels aliments Mario Sánchez a La Vanguardia, els ous remenats o els que es troben en salses com la maionesa o la salsa Cèsar no són unes opcions massa recomanables tant pel que fa a salut com per seguretat alimentària. L'alternativa viable podria ser la truita, en què els ous estan ja millor cuinats.
El sushi tampoc és recomanable en els bufets lliures. Tot i que hi ha una llei vigent contra paràsits com l'anisakis, pot ser que no es tinguin en compte els temps de consum en el moment de l'elaboració. De la mateixa manera, com que està previst per consumir-se durant unes hores, porta un arròs amb més sal i vinagre.
La revista grega sobre salut Our Live tampoc recomana el consum de pollastre fregit, ja que molts d'aquests bufets fan servir olis de poca qualitat i amb un alt contingut de grasses saturades a l'hora de fregir. En aquest cas, una alternativa segura i molt més saludable és el menjar a la planxa.
Per últim, el mateix mitjà grec explica que els purés de patata tampoc són una bona opció als bufets lliures. Això es deu al fet que tenen una base de concentrat industrial que està lluny d'una patata natural. Els experts expliquen que són menjars empaquetats, amb un alt contingut de sodi i sucre i sense els nutrients d'una patata.