Les pizzes són un dels plats estrella de la gastronomia catalana i mediterrània i és ben habitual que es comprin al supermercat per un sopar de final de setmana, un àpat improvisat amb família o amics, o una nit de futbol. Ara bé, un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha posat en evidència que la pizza preferida del supermercat és una de les menys saludables.
Segons aquest informe de l'OCU, les pizzes barbacoa són les més adquirides per als usuaris. En paral·lel, però, l'entitat recorda que aquest tipus de pizza és "nutricionalment molt millorable". Cal recordar que aquests plats són molt calòrics, amb un alt contingut en greixos -sobretot saturats- i amb molta sal. Les úniques més saludables són les vegetals.
En tot cas, de manera moderada, però tothom té dret a donar-se un capritx i menjar-se una bona pizza barbacoa. En aquest cas, l'OCU explica que la pizza Flete de la marca Aldi és l'única pizza barbacoa que obté una valoració acceptable a l'escala saludable de la mateixa entitat. Aquest producte compta amb formatge edam, mozzarella, carn de vedella, ceba i pebrot.
L'OCU també detalla que un grup de cuiners experts ha tastat una selecció de pizzes barbacoa del supermercat i les opinions no han estat gens bones. Més de la meitat han suspès la degustació i el factor negatiu més repetit és que contenen pocs ingredients i d'una qualitat molt millorable. Tarradellas i Hacendado -produïda per Tarradellas- s'emporten el reconeixement com les que tenen un millor sabor.