Les pizzes són un dels plats més populars (i més bons) de la gastronomia mundial. Ara bé, preparar-les a casa és difícil si no es té el temps o els ingredients necessaris, mentre que comprar-la en un restaurant no sempre és econòmic. Davant això, és força habitual que la ciutadania les compri de supermercat i les posi al forn o al microones a casa.
Precisament per aquest motiu, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi de gran abast, comparant fins a 153 pizzes del supermercat, tant refrigerades com congelades, i amb diferents aliments. I les conclusions, cal dir, no són les millors. I és que a l'escala saludable que elabora l'entitat, tres de cada quatre productes tenen una mala valoració.
Quin és el problema de la majoria de pizzes? Doncs l'entitat destaca l'excés de sal, de grasses, d'additius i de calories. És per aquest motiu que també cal tenir molt en compte que aquests productes han de ser de consum ocasional perquè poden ser perjudicials per a la salut si no es modera la seva ingesta.
Sigui com sigui, hi ha un tipus de pizzes que sí que aprova l'escala saludable de l'OCU: les vegetals, que contenen menys aliments processats. De les 25 analitzades, 17 tenen una valoració acceptable, però dins d'aquest grup n'hi ha dos que aproven amb nota l'examen de l'OCU.
Aquestes dues pizzes són la vegetal congelada Veggie Lovers de la marca Garden Gourmet i la Vegetale de Forno di Pietra de la marca Buitoni. De la primera se'n destaca la gran quantitat de vegetals, acompanyats de poques grasses saturades i escassa presència d'additius. Ara bé, és cara, ja que té un preu de 6,98 euros per unitat. La segona, més econòmica, amb 3,65 euros, és menys rica en ingredients vegetals.