Quatre receptes lleugeres per recuperar-se dels excessos de Nadal

Verdures, fruites, planxa i poques salses són els aliats perfectes després dels grans tiberis d'aquestes festes

Receptes lleugeres per superar el Nadal
Receptes lleugeres per superar el Nadal | Infosalus
Nació
27 de desembre de 2024, 09:47
Actualitzat: 9:53h

Nadal és sinònim de tiberi, moltes hores de sobretaula i menjades excessives. Sopa de galets, canelons, aperitius infinits, torrons i polvorons ens acompanyen durant tres dies seguits fins al punt de col·lapsar l'organisme de productes greixosos, calòrics i massa ensucrats. I, a més, l'alcohol i les begudes ensucrades tampoc falten a taula.

Aquests dies, aprofitant que encara queden uns dies per la següent festivitat, és l'hora de preparar plats lleugers per tornar a la normalitat del cos. Fruites, verdures, planxa i poques salses són perfectes. Us proposem quatre receptes lleugeres i depuratives per recuperar-se dels excessos de Nadal.

Amanida tèbia amb formatge i nous

🛒 Què necessitem? Enciams variats, formatge de cabra, nous, oli, sal i pebre

👩🏽‍🍳 Com ho preparem?

  1. Rentar l'enciam i posar-lo en un bol.
  2. Tallar el formatge de cabra a rodanxes i escalfar-lo al microones.
  3. Afegir el formatge a sobre de l'enciam i posar-hi unes nous per sobre.
  4. Salpebrar al gust i regar amb un rajolí d'oli d'oliva.

⭐ Extra: Si agrada, es pot afegir un toc dolç amb trossets de poma i mel. També s'hi pot afegir vinagre de mòdena o similar.

Broquetes de pollastre i pinya

broquetes de pollastre i pinya

🛒 Què necessitem? Pit de pollastre, pinya natural, oli, sal i pebre

👩🏽‍🍳 Com ho preparem?

  1. Salpebrar els trossos de pollastre i fer la pinya a trossets.
  2. Muntar les broquetes combinant un tros de cada (pollastre-pinya).
  3. Barrejar en un bol petit oli, sal i pebre i untar les broquetes.
  4. Embolicar les broquetes amb paper film i deixar-les refredar durant 30 minuts a la nevera.
  5. Coure-les al forn durant 10 minuts a 200 graus embolicades amb paper d'alumini. (*També es pot coure a la planxa o la graella i afegir l'oli un cop al plat).

⭐ Extra: Si t'agrada, es pot afegir alguna herba aromàtica (com l'orenga) a la barreja d'oli, sal i pebre.

Vichyssoise de pera

vichyssoise de pera

🛒 Què necessitem? Porros, patata, peres, all, oli d'oliva, llet, brou de verdures i sal

👩🏽‍🍳 Com ho preparem?

  1. Netejar i picar els porros i l'all. Saltar-ho en una olla amb l'oli d'oliva durant 10 minuts.
  2. Pelar, rentar i trossejar la patata i afegir-la a l'olla.
  3. Pelar, rentar i tallar a daus la pera i afegir-la gairebé tota a l'olla. Saltar-ho un parell de minuts.
  4. Afegir el brou, la llet i la sal a l'olla i coure 20 minuts des que arrenca el bull.
  5. Saltar els daus de pera sobrants amb una mica d'oli en una paella.
  6. Triturar tot el contingut de l'olla i ja està llest per consumir. Al plat, afegir-hi per sobre els daus de pera saltats.

⭐ Extra: La llet es pot substituir per una beguda vegetal i queda igual de bo. Si agrada, es pot afegir formatge blau a la barreja abans de triturar-la o tirar-lo per sobre amb els daus de pera.

Pizza saludable de coliflor

pizza de coliflor

🛒 Què necessitem? Ou, tomàquet triturat, coliflor, tomàquet xerri, mozzarella, sal i orenga

👩🏽‍🍳 Com ho preparem?

  1. Netejar la coliflor i ratllar-la amb un ratllador de formatge. Ficar-la 8 minuts al microones a màxima potència.
  2. Afegir-hi un ou, una mica de sal i una mica de mozzarella ratllada i barrejar-ho bé.
  3. Estendre la massa (barreja anterior) en una safata de forn i coure-ho durant 20 minuts a 180ªC.
  4. Treure la massa del forn i afegir-hi per sobre el tomàquet triturat, els tomàquets xerri partits per la meitat, la mozzarella i una mica d'orenga per sobre.
  5. Coure-ho al forn durant 5 minuts.

⭐ Extra: La pizza es pot decorar al gust, es pot substituir el tomàquet xerri per pernil dolç o qualsevol altra verdura.