Tant si feies el plat per primera vegada, com si l'has preparat mil cops però aquest t'ha quedat salat, et donem alguns trucs que t'ajudaran a arreglar-ho. Cal dir que a la cuina mediterrània és gairebé impossible no trobar una solució a alguna pifiada feta preparant els plats. El més important, però, és que t'adonis de l'error abans de servir-ho a la resta de comensals: per això és fonamental provar-ho mentre es cou.
Què fer si està molt salat? Sempre pensem que tirar-hi aigua (o llet) és ideal, per rebaixar la quantitat de sal, però no és la millor opció. En realitat, cal canviar el líquid salat per un altre: això implica extreure part del líquid del nostre preparat i substituir-lo per aigua o llet natural, sense amanir. Ara bé, hi ha altres ingredients que et poden ajudar a arreglar un plat salat.
El pa és un bon aliat en aquestes situacions. Només cal afegir-ne un tros, millor si és dur, de manera que la molla pugui absorbir bé part del líquid de l'olla o paella. El problema és que costa de retirar-lo, ja que es trenca i es pot dissoldre al líquid, per això s'ha de fer amb trossos grans i de bona qualitat.
La patata és també un bon ingredient absorbent. Més lenta que el pa, sí, però també més eficaç perquè no es trenca. Només cal pelar-la, tallar-la a rodanxes gruixudes, l'afegim a l'olla amb la resta de menjar i cuinar-ho durant 10 minuts. Després s'ha de retirar la patata i llestos.
D'altra banda, els aliments àcids funcionen amb gairebé qualsevol plat. El vinagre, el suc de tomàquet o la llimona permeten corregir la quantitat de sal d'alguns preparats com la paella o l'arròs. Mentre que en cremes o salses, la nata líquida té el mateix efecte, però cal afegir-la a poc a poc per no passar-nos.
Finalment, si el que ens ha quedat salat són verdures, el millor és posar-les sota l'aixeta i rentar-les bé. Després, posar-les amb aigua sense sal o a coure de nou una estona perquè perdin el gust salat. El truc també serveix per verdures al vapor o rostides.
[plantillavirals]
T'ha quedat el menjar salat? No ho llencis, aquests trucs t'ajudaran a arreglar-ho
El pa, la patata, els líquids àcids o la nata poden ser grans aliats a l'hora d'intentar salvar una recepta a què hem posat massa sal

- Cuinar amb sal -
- Europa Press
ARA A PORTADA
-
Les excel·lents previsions per als bolets reobren el debat sobre la massificació del bosc Pere Fontanals | Arnau Urgell i Vidal
-
-
Illa i Pradales fan pinya perquè l'oficialitat del català i el basc a Europa «sigui una realitat» Redacció
-
-
ERC activa el rellotge perquè el PSOE avali la delegació de l'IRPF a la Generalitat Lluís Girona Boffi
Publicat el 13 d’octubre de 2023 a les 19:45
Et pot interessar
-
Societat L'edat mitjana del donant de medul·la òssia a Catalunya són els 27 anys
-
Societat La discriminació contra el col·lectiu LGTBI+ es triplica en els últims deu anys a Catalunya
-
Societat El TSJC avala l'eutanàsia d'una jove catalana però permet al seu pare seguir-hi recorrent en contra
-
Societat El Meteocat activa l'avís de perill per pluja a tot Catalunya
-
Societat Collboni defensa que «no hi cap ni un turista més» a Barcelona
-
Societat La curiositat que fa única la llengua de signes en català