Dos restaurants catalans han aconseguit una estrella Michelin en la gala de la Guia que ha tingut lloc a SOHRLIN Andalusia, a Màlaga, aquest dimarts a la nit. La cerimònia ha fet èmfasi en la grandesa del rebost espanyol i la bona gastronomia que es fa a l'Estat, i ha acabat coronant, Kamikaze i Scapar de Barcelona com alguns dels establiments que s'estrenen amb una distinció. La capital catalana es manté així com una de les ciutats de l'Estat amb més estrellats.
La llista completa de tots els nous restaurants catalans amb estrella Michelin
- Kamikaze - Enric Buendía - Barcelona (1 estrella)
- Scapar - Koichi Kuwabara - Barcelona (1 estrella)
Els quatre nous dues estrelles
En el club dels nous biestrellats, el protagonisme català ha estat absolut. La guia Michelin s'ha acabat rendint al talent d'Albert Adrià per al restaurant l'Enigma; al de l'Aleia, a l'Hotel Casa Fuster, comandat per Paulo Airaudo; al de la Boscana, de Joel Castañé; i al del Mont Bar, amb Francisco José Agudo als fogons.
Estrelles verdes
Enguany la guia ha incorporat només 5 nous restaurants a la selecció d'estrelles verdes en tot l'Estat i Catalunya no n'ha sumat cap. Aquests són els catalans que ja gaudien del guardó mediambiental de la guia vermella i el mantenen:
- Els Casals - Sagàs (Berguedà)
- Casa Nova - Sant Martí Sarroca (Alt Penedès)
- L'Antic Molí - Ulldecona (Montsià)
- Les Moles - Ulldecona (Montsià)
- Emporium - Castelló d'Empúries (Alt Empordà)
- El Celler de Can Roca - Girona (Gironès)
- Cocina Hermanos Torres - Barcelona (Barcelonès)
- Les Cols - Olot (Garrotxa)
- Lluerna - Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès)
- Bistrot 1965 - Castelló d’Empúries (Alt Empordà)
- Espacio Amunt – Ulldecona (Montsià)
- La Boscana – Bellvís (Pla d’Urgell)
- Restaurant 1497 – Vallromanes (Vallès Oriental)

