Fins a nou restaurants catalans han aconseguit una estrella Michelin en la gala de la Guia que ha tingut lloc a l'Auditori Víctor Villegas de Múrcia aquest dimarts a la nit. La cerimònia ha començat amb un record a les víctimes i a totes les persones afectades per la dana al País Valencià i ha acabat coronant, entre d'altres, Esperit Roca, Casa Nova o Mae Barcelona com alguns dels establiments que s'estrenen amb una distinció. A banda d'ells, quatre restaurants del país també han obtingut una estrella verda, guardó que es dona en reconeixement dels establiments més capdavanters en el que a pràctiques sostenibles es refereix. De Girona a l'Urgell, aquests són tots els premiats.
La llista completa de tots els nous restaurants catalans amb estrella Michelin
- Citrus del Tancat – Aitor López – Les Cases d’Alcanar (Montsià)
- Divinum – Arnau Casadevall i Isidro Soler – Girona
- Esperit Roca - Raúl Sillero – Sant Julià de Ramis (Gironès)
- Voramar – Guillem Gavilán i Pau Jamàs - Portbou (Alt Empordà)
- Casa Nova - Andrés Torres - Sant Martí Sarroca (Alt Penedès)
- Fishology - Ricardo Radice – Barcelona
- Mae Barcelona – Germán Espinosa i Diego Mondragón – Barcelona
- Prodigi – Jordi Tarrer – Barcelona
- Teatro Kitchen & Bar – Oliver Peña – Barcelona
Noves estrelles verdes
- Bistrot 1965 - Castelló d’Empúries (Alt Empordà)
- Espacio Amunt – Ulldecona (Montsià)
- La Boscana – Bellvís (Pla d’Urgell)
- Restaurant 1497 – Vallromanes (Vallès Oriental)
Aquests quatre se sumen a la selecció de restaurants que ja gaudien del guardó mediambiental de la guia vermella:
- Els Casals - Sagàs (Berguedà)
- Casa Nova - Sant Martí Sarroca (Alt Penedès)
- L'Antic Molí - Ulldecona (Montsià)
- Les Moles - Ulldecona (Montsià)
- Emporium - Castelló d'Empúries (Alt Empordà)
- El Celler de Can Roca - Girona (Gironès)
- Cocina Hermanos Torres - Barcelona (Barcelonès)
- Les Cols - Olot (Garrotxa)
- Lluerna - Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès)