Article

Visita dels estudiants d’economia de 4t d’ESO de l’escola Arrels a Trepovi

Fa unes setmanes l’alumnat d’economia de 4t d’ESO de l’escola Arrels va tenir l’oportunitat de visitar les instal.lacions de Trepovi

Foto de grup de l'alumnat que va participar a la visita
Foto de grup de l'alumnat que va participar a la visita
Redacció
02 de maig de 2024, 07:29

Després d’haver estudiat durant el curs els continguts principals del món empresarial, els alumnes van poder gaudir d’una visita molt enriquidora, veient de primera mà tot el procés des que arriba la matèria primera fins que es crea la mercaderia.

Algunes valoracions que han fet els alumnes són les següents:

 

  •  “La visita del passat divendres 19 de maig Trepovi va ser molt interessant i sorprenent. Una vegada dins les instal.lacions vam poder observar tot el procés que comporta la fabricació d’una mercaderia de tal magnitud, i per tant, veure-ho va ser observar un procés de producció que fins llavors no en tenia coneixement. a més a més, en ser un treball on és difícil trobar mà d’obra que s’hi dediqui penso que s’ha de donar a conèixer perquè els interessats tinguin l’oportunitat de treball, així mateix com les persones que abans no en sabien res i en veure-ho els hi ha interessat. Finalment destacaria que va ser una visita diferent, ja que no estem habituats a conèixer empreses de tals dimensions i de tal influència, tan nacional com internacional. Penso que com a petita comarca que som, tenir una empresa com aquesta ens pot donar a conèixer de manera més àmplia i ens pot obrir les portes a més oportunitats.” - Maria Quesada.

 

  • “La visita a l’empresa Trepovi va ser una experiència fascinant. Vaig poder apreciar la dedicació i la professionaiotat de tot l’equip, així com l’excel.lència en els processos de fabricació. Trepovi és una empresa que ha demostrat amb èxit la seva capacitat al mercat global i el seu compromís amb la satisfacció dels clients.. Estic segur que continuarà sent un líder en el sector i un referent per als altres.” - Iu Pisa

 

  • “El passat 19 de maig vam fer una visita a Trepovi, una gran empresa situada a Solsona que es dedica a la fabricació d’equips per al tractament d’aigües i gasos amb polièster reforçat amb fibra de vidre. Primer de tot vam fer una visita guiada per la fàbrica on ens van ensenyar el procés de fabricació dels seus productes, i ens van mostrar també com mantenen les seves instal·lacions per tal de garantir la màxima seguretat i comoditat als seus treballadors. Després de veure la fàbrica vam visitar les oficines, on vam poder veure diferents càrrecs (enginyers, dissenyadors 2D, 3D,...) i d’aquesta forma vam conèixer la part que no es veu de l’empresa com aquesta, una part essencial pel procés de fabricació. Personalment, em va agradar molt, havia sentit a parlar d’aquesta empresa, però mai havia sabut on era ni que s’hi feia, i trobo molt bé que tinguem coneixement sobre les grans empreses que hi ha a la nostra comarca, ja que d’alguna forma ens fan donar compte que amb esforç i ganes es pot arribar on vols”. - Jana Caball.

 

  • “En la nostra visita a l’empresa Trepovi ens van explicar què és el que fabriquen, el procés de fabricació o com ho fan, quins clients tenen, i on tenen els seus productes, entre altres. Fan tancs de dipòsits de poliester per emmagatzemar aigua o altres líquids, però no fan una mida estàndard, sinó que cada tanc, s’adapta a la necessitat del client (què hi posen, quanta pressió ha de suportar, a quina temperatura estarà o de quina mida ha de ser el tanc). Fan els tancs amb fibra i resina, i tenen un procés molt elaborat, amb bastant treball manual. Els treballadors han de vigilar i estar molt concentrats amb el que fan perquè un error tan petit com una petita bombolla d’aire pot causar un accident desastròs, i fins i tot la mort de persones. M’ha agradat anar a Trepovi, ja que no sabia que feien allà, i he trobat interessant el procés de construcció dels tancs. crec que la sortida és útil per saber com funciona una empresa, i també perquè ens van donar consells per ser bons treballadors en el futur.” - Alba Casals.