Dormir bé s'està convertint en tot un repte en un context actual d'estrès, exposició a les pantalles i horaris exigents. Per a poder-ho fer, també cal tenir en compte l'alimentació i, abans d'anar a dormir, evitar certs aliments que poden afectar el son. A més, els experts recomanen esperar almenys dues hores entre el final del sopar i el moment d'anar a dormir. Aquesta recomanació es basa en la necessitat que el cos descansi i eviti realitzar la digestió durant el son.
Segons la dietista Kristen Carli, hi ha vuit aliments principals que convé evitar mínim dues hores abans de ficar-se al llit: la xocolata, que tot i ser un antull comú durant la nit, conté cafeïna i sucre i pot dificultar el son, així com les begudes gasoses, fins i tot aquelles sense cafeïna o sense sucre. Les bombolles d'aire d'aquestes begudes podrien ocasionar gasos, inflor o molèsties estomacals. El menjar picant també podria afectar el descans en causar acidesa estomacal i reflux àcid, que podria generar incomoditat i provocar despertars nocturns.
L'alcohol, que altera els patrons del son, les fruites cítriques com la llima, la llimona o la taronja, que el seu alt nivell d'acidesa és causal de reflux i, a més, actuen com a diürètics naturals, i el formatge, que pot generar acidesa, malestar digestiu i, en el cas dels formatges anyencs, interferir amb els neurotransmissors del son a causa del contingut de tiramina, també afecten el descans. Així com el té amb cafeïna i el gelat, ja que el seu alt contingut en greixos saturats pot afectar la qualitat del son pel fet que el cos hagi de processar una gran quantitat de sucre.
A més d'evitar certs aliments abans de dormir, incloure en la dieta nutrients com magnesi, melatonina i triptòfan pot millorar el descans.