Així pots preparar patates fregides cruixents sense gastar massa oli

Cal tenir en compte que l'ús excessiu d'oli en la cocció altera la textura i el sabor del producte final, a banda de fer-lo més calòric

Dos caixes amb patates fregides
Dos caixes amb patates fregides | Philipp Cordts / Unsplash
Redacció
21 d'octubre de 2024, 16:24

Les patates fregides són l'acompanyant ideal de molts plats, des de peixos a carns. Tothom pot i sap fer-ne, però de fer-les a què et quedin bé no és el mateix. T'hauràs trobat moltes vegades que se't queden crues o t'has passat de coure-les i això fa que no aconsegueixis aquella textura perfecta que les fa toves per dins i cruixents per fora.

Per aconseguir-ho, t'exposem un truc amb dos ingredients que pot ser útil i que farà que no gastis massa oli, cosa que és positiva per a la salut i també molt vàlida davant l'encariment d'aquest producte en els últims anys. Cal tenir en compte que l'ús excessiu d'oli altera la textura i el sabor de les patates, a més de fer-les més calòriques.

Així doncs, el mètode per aconseguir que siguin cruixents amb menys oli necessita dos ingredients: el vinagre i la sal. El que caldrà fer és pelar i tallar les patates com es fa habitualment, però abans de fregir-les cal fer un pas previ. Omplir un recipient amb un litre d'aigua, una cullerada de sal i una de vinagre, i posar les patates en remull durant nou minuts.

Posteriorment, el que caldrà és treure les patates i assecar-les bé amb un paper de cuina. Llavors es fa una primera cocció que arribarà als 140 graus durant dos minuts, i es tornaran a posar en un plat amb un paper de cuina perquè s'eixuguin. Ja només caldrà una segona cocció de 180 graus durant vuit minuts, moment en què ja es podran retirar, que s'assequin i afegir-hi un toc de sal. Patates llestes i ben cruixents.