Existeix cert consens entre els especialistes sobre què l'esmorzar és l'àpat més important del dia. Allò que mengem a primera hora del dia és clau per a la resta de la jornada, ja que ens proporciona els components necessaris per tenir energia i per mantenir-nos actius. Ara bé, existeix cert debat sobre quins són els aliments que tenen un impacte més positiu, tot i que sempre s'apunta a la necessitat d'una dieta variada.
Ara, ha estat un estudi de la Universitat d'Aarhus, a Dinamarca, i publicat al Journal of Dairy Science, el que ha aportat noves pistes. La principal conclusió de la investigació és que un esmorzar làctic i ric en proteïnes té diferents beneficis per a la salut. En aquest sentit, l'aliment perfecte per al primer àpat del dia seria el iogurt.
Els investigadors han constatat que el consum d'aquest producte làctic ajuda a no tenir gana entre hores, però també és clau per mantenir la concentració durant les primeres hores del dia. Per contra, els autors de l'estudi també recorden que no esmorzar o fer-ho amb consum de carbohidrats s'associa amb un major risc de patir sobrepès.
L'estudi va comptar amb dos grups de persones: uns seguien un esmorzar basat en iogurt i un altre a base de pa integral amb melmelada de gerds i suc de taronja. Tots dos tenien el mateix nivell de fibra i greixos. Els resultats van revelar que qui havia consumit el producte làctic presenta una major sacietat i una major concentració.