El sopar és un dels àpats més importants del dia, ja que aquells plats que mengem influiran en el nostre descans nocturn i la consegüent recàrrega d'energies. Per aquest motiu, la majoria d'especialistes recomanen que l'últim àpat del dia estigui conformat per una varietat d'aliments lleugers i de fàcil digestió per al nostre organisme.
És en aquesta línia que el doctor Alan Rozanski, cardiòleg i professor de la Facultat de Medicina Ichan de Mount Sinai, a Nova York, ha explicat quins són els aliments que cal evitar a l'hora de sopar. En declaracions a la revista Parade Magazine, l'expert posa especial èmfasi en els efectes en el cor que té l'últim àpat del dia.
Per cuidar la salut cardiovascular, Rozanski recomana evitar els sopars que continguin molts carbohidrats refinats i sucres. Igual que tampoc cal comptar amb aliments amb proteïnes processades, ja que augmenten el risc de patir malalties com l'obesitat, el colesterol alt, la hipertensió, la resistència a la insulina o la inflamació crònica. A banda, el consum d'aquests productes també pot provocar alteracions significatives a la son.
Així doncs, l'especialista demana descartar per completa els productes carnis processats a l'hora de sopar. Parla d'aliments com els frànkfurts, les salsitxes, les llonganisses, el salami o la vedella, mentre que tampoc reomana altres preparats comercials com el pollastre, el roast beef i el gall dindi.
El motiu és que aquests aliments ultraprocessats tenen un alt contingut de sodi, així com conservants i additius destinats a millorar el sabor i la seva conservació. Però aquests components augmenten el risc de patir malalties cardíaques i certs tipus de càncer.