Aquest és el «plat favorit dels catalans», segons un jurat professional

La recepta defensada pel cuiner Santi Colominas, del restaurant Toc al Mar de Begur, s'ha imposat a dotze propostes vinculades al mar

Entrega del premi a «Plat Favorit dels Catalans 2024»
Entrega del premi a «Plat Favorit dels Catalans 2024» | Gastronomic Forum Barcelona
Redacció
05 de novembre de 2024, 18:24

Les sardines a la brasa són el plat mariner predilecte del país. Així ho ha considerat la cloenda de la 9a edició del Plat Favorit dels Catalans, en què s'ha imposat la recepta defensada pel cuiner Santi Colominas, del restaurant Toc al Mar de Begur.

Juntament amb els finalistes de la paella de gambot amb costella i tòfona, la caldereta de musclos i el romesquet, la final s’ha disputat en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona amb una votació popular i d’un jurat professional. Per la seva banda, Santi Colominas ha recollit el xec commemoratiu que l'acredita com a padrí de la recepta guanyadora del Plat Favorit dels Catalans 2024.

El jurat professional ha estat format per Judith Càlix (directora de Cuina), Nandu Jubany (xef del restaurant Can Jubany), Joan Gurguí (propietari de la Bikineria i defensor de l’entrepà que va guanyar l’edició del 2023), Sílvia Grimaldo (publisher de la revista Cuina) i Pep Palau (director de Gastronomic Forum Barcelona).

L'edició d'enguany d'El Plat Favorit dels Catalans, organitzat per la revista Cuina i Abacus, va començar el 17 d'octubre amb dotze plats que representen els amors d’estiu, aquells àpats que gaudim arran de mar i amb productes del mar. Després d'una primera fase en què van caure sis candidats de la llista, la segona fase va determinar quins serien els quatre finalistes del concurs.