A alguns els haurà passat volant, a altres se'ls estarà fent llarga l'espera, però la realitat és que Nadal ja és aquí. Venen dies de trobar-se amb la família i els amics, però també de menjar molt, i les postres que no poden fallar en cap taula són els torrons. El catàleg als supermercats és cada cop més gran i, per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) vol ajudar als compradors.
L'anàlisi de l'entitat ha tingut en compte la qualitat dels torrons, però també altres aspectes claus com la relació qualitat-preu o la satisfacció global del consumidor. La primera conclusió és que les 17 varietats de torró de xocolata analitzades no tenen bona qualitat pel fet que combinen la mantega de cacau amb altres greixos vegetals i molts additius.
Torrons tous
Així doncs, la llista es redueix de manera notable. És en aquest sentit que triomfa el torró de Xixona de la marca Antiu Xixona. L'OCU valora la seva textura suau i el seu sabor característic a ametlla (70% de la composició) per situar-lo com una de les millors tries de cara a les festes de Nadal. El segueixen els torrons tous de Dor i Delaviuda, amb un 67% d'ametlla.
Torrons durs
Pel que fa als torrons durs, la marca Dor de Lidl també té la millor relació qualitat-preu, amb la presència d'un 63% d'ametlla. Però el torró d'Alacant de la marxa Eroski Seleqtia també es troba en les primeres posicions.