Com prepareu l’escudella a casa?

Encertar amb el plat més important de les festes és imprescindible, però hi ha moltes maneres de preparar-lo

Publicat el 14 de desembre de 2024 a les 13:00

No hi ha Nadal sense escudella, però no hi ha una única fórmula màgica per triomfar amb aquest, el plat estrella de les festes. Cada família té els seus trucs, heretats i perfeccionats generació rere generació. A Nació recollim els més estesos i demanem l'opinió als lectors per intentar determinar quina és la millor recepta. Què en penses tu? Vota a l'enquesta al final de la notícia!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nació (@naciodigital)

Galets grans amb carn dins

No és l'opció majoritària, però sí una de les més originals. Els galets farcits amb carn, amb l'ajuda d'una màniga pastissera o d'una bossa, juguen amb la combinació de textures i gustos per donar més matisos a l'escudella.

Únicament galets

L'opció dels qui no es volen complicar i dels qui tenen un paladar menys atrevit. Pasta i caldo, una recepta infal·lible i senzilla.

Escudella i carn d'olla

I, per als qui volen un dinar de Nadal llarg i pautat, escudella de primer plat i carn d'olla i vegetals i llegum, de segon.

Escudella amb pilotetes

A altres llars, la protagonista és la pilota i, fins i tot, les variants de les pilotetes. Tot cap al caldo, per gaudir d'un plat tradicional i complet.

Galets grans i pilota

Un altre debat és si els galets han de ser grans o petits. Sigui com sigui, galets grans i pilota, vestit amb cigrons i el que es consideri, no pot fallar mai.

Enquesta
Com prepareu l'escudella a casa?
Com prepareu l'escudella a casa?