Dos errors que potser comets a l'hora d'esmorzar, segons una nutricionista

La clau del primer àpat del dia és que els aliments que mengem ens proporcionin energia i no ens facin venir gana en unes poques hores

Una torrada de melmelada i suc en un esmorzar
Una torrada de melmelada i suc en un esmorzar
Redacció
14 de novembre de 2024, 16:17
Actualitzat: 16:17h

Existeix cert consens entre els especialistes sobre què l'esmorzar és l'àpat més important del dia. Allò que mengem a primera hora del dia és clau per a la resta de la jornada, ja que ens proporciona els components necessaris per tenir energia i per mantenir-nos actius. Ara bé, existeix cert debat sobre quins són els aliments que tenen un impacte més positiu, tot i que sempre s'apunta a la necessitat d'una dieta variada.

Qui ha aportat la seva opinió és la infermera i nutricionista Estíbaliz García, que fa divulgació sobre alimentació i salut a través de les xarxes socials. L'especialista ha apuntat dos errors que moltes persones cometen a l'hora d'esmozar: una té a veure amb allò que mengem i l'altra amb allò que bevem.

En primer lloc, la dietista descarta que les tradicionals torrades de pa amb tomàquet, oli, mantega o melmelada siguin útils per començar el dia de manera saludable. El motiu és que aquests aliments no tenen unes propietats adequades per començar el dia: "Si menges aquestes torrades, és preferible no esmorzar res", apunta García, que diu que aquests aliments fan que ens notem cansats i amb gana quan passen unes hores.

Quina és l'alternativa? Doncs la nutricionista proposa fer-se unes torrades amb alvocat i un parell d'ous, o fins i tot afegir pernil ibèric a la torrada amb oli. El segon error té a veure amb els sucs de fruites, que l'especialista recorda que tenen molta fructosa i poca fibra. Això implica que també ens farà venir gana de seguida.