La quotidiana escena de demanar una ració de croquetes, anxoves o canelons a un bar pot tenir al darrere una estratègia dels restauradors fonamentada en els nombres primers per aconseguir vendre més. És la teoria del matemàtic i divulgador científic Santi García Cremades.
La norma dels nombres primers s'aplica a la quantitat de racions que es porta en un plat. Per exemple, els bars inclouen a la carta una ració de croquetes i indiquen que en ve un nombre concret; sempre nombres primers, que només es poden dividir entre u i entre el mateix número.
Així, solen venir 2, 3, 5, 7 o 11 unitats, de manera que és difícil dividir-les entre els comensals. Per exemple, si porten set croquetes per dos o tres comensals, sempre a un li tocarà una unitat de més. Si són quatre comensals, a un d'ells n'hi tocarà una de menys.
Ara bé, és cert que el problema es pot donar també a la inversa, ja que en cas de ser un nombre primer de comensals, per exemple 3 o 7, la ració no quadraria en cas de ser de 4 o 8 unitats. Els comensals haurien de partir i compartir d'alguna manera les unitats perquè sigui equitatiu.