Un expert revela els aliments que cal evitar quan fa calor

El doctor Alasdair Scott recorda que els productes amb un alt contingut d'aigua són molt útils per mantenir el cos fred davant les altes temperatures

Els ultraprocessats i carbohidrats, dolents davant la calor
Els ultraprocessats i carbohidrats, dolents davant la calor | Laker / Pexels
Redacció
06 d'agost de 2024, 09:52

L'alimentació és un dels factors més important a tenir en compte davant les altes temperatures. Els aliments frescos i amb un alt contingut d'aigua ajuden a preveure la deshidratació i mantenen el nostre cos a una bona temperatura. Però, i a l'altra banda, quins són els aliments que és millor evitar quan fa calor?

Doncs ha estat el doctor Alasdair Scott qui ha explicat a The Mirror que qualsevol aliment que contingui carbohidrats complexos o aquells que són ultraprocessats tenen l'efecte d'escalfar el nostre cos més aviat que de refredar-lo. Per tant, la consigna és clara: cal promoure més que mai el consum de fruites i verdures amb un alt contingut d'aigua.

L'expert va més enllà i parla d'un dels aliments menys esperats: "Encara que pugui semblar sorprenent, el gelat pot escalfar el cos", explica Scott. Això, segons detalla, es deu al fet que aquests productes contenen moltes grasses, proteïnes i carbohidrats. Quan es menja un gelat, s'obté la sensació de refredament instantani, però quan es digereix, el cos necessita energia i s'acaba generant més calor, conclou el doctor.

Scott explica que les sopes fredes com el gaspatxo són una manera excel·lent de mantenir una bona temperatura corporal, ja que aporten una gran quantitat de vitamines i minerals. Per altra banda, i cosa que també sorprèn, els menjars amb picant també poden ajudar al refredament.  "No és una coincidència que siguin plats típics en països propers a l'equador", recorda.