A l'hora d'asseure's a taula hi ha diverses normes bàsiques d'educació i protocol. Algunes d'aquestes lleis no escrites tenen a veure amb petits detalls que, encara que puguin semblar insignificants, poden ser diferencials a l'hora de menjar amb elegància o cometre algun error. Un d'aquests aspectes té a veure amb la truita de patates, un dels clàssics de la gastronomia catalana.
Qui ho explica és l'experta en protocol María José Gómez, que a través del compte @protocoloyetiqueta.es fa divulgació a xarxes socials amb alguns consells de comportament. "La truita de patates no es menja amb ganivet i forquilla", apunta l'especialista, que assegura que és una pràctica estesa que és errònia segons el protocol.
Però, llavors, com s'ha de menjar la truita de patates? Doncs Gómez explica que n'hi ha prou amb la forquilla: "La truita és prou tova per necessitar un ganivet". Així doncs, l'especialista apunta que només cal utilitzar la forquilla amb suavitat i tallar-la en porcions còmodes per acompanyar-les a la boca.
Si la cosa es complica, l'experta en protocol també proposa un aliat. El pa no serveix per netejar el plat en cap cas, però sí que és útil per "acompanyar aquell tros rebel de truita que es resisteix a la forquilla". Això sí, si es vol mantenir l'elegància, cal que l'acompanyament sigui "amb afecte, fent servir únicament dos dits".