Et falta ferro? Aquesta és la tapa que recomana un nutricionista

Un dels factors claus per aprofitar els beneficis d'aquests aliments és que estiguin cuinats al vapor

Diferents tapes en un restaurant
Diferents tapes en un restaurant | Evelyn Semenyuk / Unsplash
Redacció
19 de gener de 2025, 12:59

Les tapes formen part de la gastronomia catalana i dels hàbits de consum dels catalans. És tot un clàssic que un matí o un vespre de cap de setmana, potser més de cara al bon temps, ens vingui de gust anar a un bar i combinar les tapes amb unes cerveses o alguns refrescos.

Existeix una creença amb fonament que la majoria de tapes són perjudicials per a la salut. És evident que per menjar-ne puntualment no passa res, però el fet que en molts casos hi hagi aliments fregits fa que siguin més aviat poc sanes. Però hi ha una excepció que recomana un especialista.

Qui ho explica és el nutricionista Pablo Ojeda, que col·labora de manera habitual al programa Más vale tarde de La Sexta. En un episodi recent, Ojeda explicava que quan una persona té falta de ferro o anèmia, "una tapa de musclos o d'escopinyes al migdia et pot salvar el dia".

Un dels factors claus per aprofitar els beneficis és que aquests aliments estiguin cuinats al vapor. El seu consum és útil per qui té falta de ferro, però també se'n poden aprofitar les vitamines, els aminoàcids i els minerals indispensables en una dieta equilibrada i saludable.