Una fruita desconeguda és bona per als ronyons i redueix la hipertensió

Diversos estudis han avalat que aquest fruit tropical cultivat a Llatinoamèrica té un alt contingut de nutrients i fins i tot té propietats medicinals

El borojó, una fruita tropical
El borojó, una fruita tropical | Wikimedia Commons
Redacció
19 de setembre de 2024, 11:18
Actualitzat: 11:19h

De fruites n'existeixen de molts tipus i la majoria comporten grans beneficis per a la salut. El cas de les fruites tropicals és especialment delicat a Catalunya i als països europeus, ja que solen cultivar-se fora del continent i el seu preu sol ser força car. Però el sabor dolç de la papaia, el mango o la fruita de la passió també és incomparable i agrada a molts consumidors. I n'hi ha una altra més desconeguda que també és positiva per a l'organisme.

En aquesta ocasió parlem del borojó, una fruita d'origen colombià i que es cultiva a diferents països de Llatinoamèrica com la mateixa Colòmbia, però també l'Equador o el Panamà. Els experts han avalat que aquesta fruita tropical té un alt contingut de nutrients i fins i tot té propietats medicinals.

Diversos estudis fets en països on el consum és habitual han avalat que el borojó contribueix a reduir la hipertensió de les artèries. Això es deu al seu alt contingut de polifenols, uns components que destaquen per les seves propietats antiinflamatòries i antioxidants. Per altra banda, els alts nivells de potassi d'aquest fruit també contribueixen a regular la pressió arterial.

Per altra banda, aquest fruit també és clau per afavorir el funcionament dels ronyons. Precisament pels antioxidants que conté, el borojó ajuda a protegir les cèl·lules renals dels danys que causen els radicals lliures. A més, aquesta fruita també contribueix a eliminar l'excés de líquids en el cas i redueix la càrrega sobre els ronyons.

Però, i com s'ha de consumir aquesta fruita? Doncs en els països en què és típic el borojó, es pot menjar de moltes maneres. És habitual trobar-lo en forma de sucs, batuts o fins i tot com a suplement en pols. Té un sabor agredolç i per això es combina amb productes com la mel, la llimona o el gingebre.