El té matcha és la beguda de moda. És un dels imprescindibles del brunch, una mena d'esmorzars de forquillaensucrats que han fet forat a Barcelona, i ha fet furor a les xarxes amb infinites variacions, del gelat de te matcha al frapuccino passant pel latte. És originari del Japó i destaca pel superàvit de nutrients que aporta, que el fan una alternativa sana als amants del cafè.
Un influenciador japonès ha volgut reivindicar-ne l'origen i aclarir-ne els errors. De matcha se'n diu al te i a la resta de coses que no són té, normalment amb un fort component de sucre: "Al Japó d'això no n'hi diem matcha. És una cosa molt més diluïda i no solem tenir-ho com a beguda del dia a dia, sinó que es reserva a algunescerimònies", assenyala el jove.
@jinfromjapan Do you guys like matcha?😂 #japan#japanese#matcha♬ Lo-fi hip hop - NAO-K
La gastronomia de cafeteries modernes amb bicicletes a les parets li ha atribuït un gust fàcil pel paladar, però segons l'influenciador, si es pren es fa en context cerimoniós i ha de ser amarg: Si anés a Kyoto a una casa del te per a una ocasió especial sí que ho beuria, però no ha de tenir bon gust, més aviat té gust de gespa: és com un batut de gespa. És tan amarg que normalment hi afegim alguna cosa dolça com a acompanyament", rebat.
D'aquesta manera, el jove creador de contingut, @jinfromjapan, ha volgut aclarir els vídeos virals en què es recomanen una mena de gelat amb pols que tenen gust de matcha. Assegura que li encanten aquestes begudes, però que s'ha de trobar un nom que li correspongui i no barrejar-ho amb el te matcha.