Karlos Arguiñano revela el menú del seu casament: «A la meva sogra li va fer vergonya»

El famós cuiner de la televisió va fer una proposta original ara fa 53 anys, allunyat de les pretensions de l'alta cuina, que no tothom va veure amb bons ulls

Karlos Arguiñano, el famós cuiner de la televisió en una imatge d'arxiu
Karlos Arguiñano, el famós cuiner de la televisió en una imatge d'arxiu | Cedida
Redacció
11 de gener de 2025, 15:40
Actualitzat: 15:41h

Els dinars de casament són un tema espinós. És un dia de celebracions i de presumir de bon gust, però sovint, l'àpat és paga a preu d'or sense que els aliments siguin els més bons. De vegades és per ensopit, una mica de tot de primer i un segon sense personalitat, o per uns deliris de modernitat que no es corresponen amb l'ambició del producte. Sigui com sigui, a casament s'hi beu millor que s'hi menja.

Com a tot arreu, hi ha excepcions. Si algú ha de menjar bé, per ofici, han de ser els cuiners, diu una intuïció. En aquest sentit, el popular xef Karlos Arguiñano, conegut per la seva bonhomia i pel programa de gastronomia que presenta ha revelat quin va ser el menú que es va servir al seu casament, ara fa 53 anys. Va ser un àpat original i amb polèmica, segons ha explicat.

El menú de casament de Karlos Arguiñano

En concret, el cuiner va fer un menú d'un entrant, un plat principal i unes postres. De primer, una sopa d'all, de segon, un rostit de xai i per rematar-ho unes maduixes regades en vi. Hi va haver una comensal que li va retreure la proposta: la seva sogra, molt crítica amb què hagués servit una sopa d'all, un plat senzill, en una cerimònia solemne.

"A La meva sogra, que era pescadora li va fer vergonya que el menú tingués sopa d'all 'Caram amb la meva filla, amb quin home s'ha emparentat que serveix una sopa d'all pel casament'", ha recordat el cuiner, coincidint amb un programa on explicava els secrets d'aquest plat. La seva sogra havia apostat per un àpat més glamurós i a l'entrada, abans del dinar, havia deixat emplatades diverses safates d'escamarlans, una delicatessen. Arguiñano, amb la senzillesa que el caracteritza, diu que ell va preferir la sopa d'all: "Jo n'estava orgullós i en continuo estant".