El motiu pel qual no hauries de beure cafè en tasses blanques

Un creador de contingut explica que aquest color fa que el sabor de la beguda sigui més amarga, el contrari del que passa amb les tonalitats fosques

Una tassa blanca amb cafè
Una tassa blanca amb cafè | Jess Bailey / Unsplash
Redacció
27 de setembre de 2024, 11:59
Actualitzat: 11:59h

El cafè és la beguda més consumida dels matins. El seu consum, sempre amb moderació, és una bona font d'energia per arrancar la jornada i pot tenir beneficis per a la salut. I més enllà de la qualitat del producte, hi ha un factor que es té poc en compte i que té a veure amb el recipient que s'utilitza.

El compte de TikTok Santo Amaro compta amb gairebé 30.000 seguidors i habitualment presenta consells vinculats al cafè. En un dels seus vídeos recents, ha explicat que el color de les tasses és molt important i ha explicat que les que són blanques poden afectar el sabor del cafè.

@santoamaro.es

El color de tu taza afecta al sabor de tu café 🤯 Pásate al verdadero sabor del café en santoamaro.es/suscripcion-cafe #café#cafedeespecialidad#cafédeespecialidad#cafearabica

♬ sonido original - Santo Amaro

El creador de contingut cita uns estudis que han demostrat que la forma, el material i el color de la tassa és determinant a l'hora de gaudir del sabor del cafè. Una d'aquestes investigacions ha revelat que les tasses blanques fan que el producte sembli més amarg que en tasses que són de tonalitats fosques. Això es deu al fet que els colors afecten la nostra percepció.

Cal recordar que aquests mateixos estudis han explicat que les tasses de ceràmica o de vidre mantenen bé la temperatura i no provoquen cap alteració del sabor. Per altra banda, una boca de la tassa més ampla fa que les aromes s'alliberin millor, mentre que les parets altes les concentren.