De manera habitual, la fruita és l'opció més saludable per tancar un dinar o un sopar, igual que també pot tenir certs beneficis un làctic simple, com el iogurt sense sucre. Però moltes persones prefereixen un final d'àpat més original i opten per productes dolços, com poden ser les natilles o els flams. Si bé existeixen opcions saludables, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha triat les postres dolces que tenen un millor impacte per a la salut.
L'entitat ha aplicat la seva escala saludable que té en compte el contingut de nutrients de cada producte, com poden ser les proteïnes, els hidrats de carboni o els greixos, i també altres aspectes com els additius. Dels diversos productes de supermercat que s'han analitzat, es determina que els més saludables són els d'arròs amb llet.

Un total de 20 productes d'arròs amb llet tenen una bona valoració per part de l'OCU, mentre que cinc tenen un valor acceptable i només un obté una puntuació dolenta per a la salut. Les notes del flam, val a dir, tampoc són especialment dolentes: 12 productes són bons i 51 es queden en acceptables, però vuit són dolents.
Les natilles marquen una línia molt semblant, ja que sis són bons i 57 són acceptables, mentre que cap és dolent. Ara bé, més enllà d'aquests tres productes no hi ha res massa saludable. Les cremes dolces, les copes de nata, les mousses i altres productes com el flamet, la pannacotta, els pastissos i altres dolços no obtenen cap valoració bona i es queden en acceptables o directament dolents.