Ni taronges ni espinacs: un altre aliment té més vitamina C i protegeix el cor

La Fundació Espanyola de Nutrició recomana un tipus d'hortalissa de propietats antioxidants per millorar la salut

Un grup d'hortalisses, en una imatge d'arxiu
Un grup d'hortalisses, en una imatge d'arxiu | Freepik
Redacció
27 de febrer de 2025, 09:49
Actualitzat: 10:14h

Si es necessita més vitamina C, segur que hi ha un concepte que t'imaginaràs a l'instant: s'han de menjar taronges. Els experts recomanen consumir un mínim de 75 mil·ligrams al dia, però el consum més adequat està en els 200 mil·ligrams diaris. Les taronges aporten l'antioxidant i ajuden al sistema immunitari, però tot i que l'imaginari col·lectiu les situï com la màxima referència, la Fundació Espanyola de Nutrició situa un altre aliment que té més vitamina C, i no són els espinacs

La ruca té el doble de vitamina C que les taronges. D'aquesta manera, aconsegueix enfortir les defenses, però també protegir les cèl·lules amb propietats antioxidants. I no només això, la ruca també té propietats antiinflamatòries grans beneficis per la pell, que manté tonificada i elàstica, per l'afegit de provitamina A. Això evita que envelleixi de manera prematura. 

A banda de les propietats antioxidants, un bon consum de ruca és també una manera de protegir la salut cardiovascular. Com més vitamina C té un aliment, més ajuda a mantenir el cor en bon estat. Segons la FEN, la vitamina K i l'àcid fòlic que tenen també hi ajuden, atès que actuen com a reguladors de la pressió arterial

En cas que no t'agradi la ruca, hi ha altres aliments que també tenen més vitamina C que les taronges. Des del julivert al pebrot vermell, passant per al kiwi, clau per al bon funcionament de sistema digestiu gràcies a l'alta quantitat de fibra, o el bròquil, tot i que sigui un dels menys apreciats pel paladar col·lectiu.