Si es necessita més vitamina C, segur que hi ha un concepte que t'imaginaràs a l'instant: s'han de menjar taronges. Els experts recomanen consumir un mínim de 75 mil·ligrams al dia, però el consum més adequat està en els 200 mil·ligrams diaris. Les taronges aporten l'antioxidant i ajuden al sistema immunitari, però tot i que l'imaginari col·lectiu les situï com la màxima referència, la Fundació Espanyola de Nutrició situa un altre aliment que té més vitamina C, i no són els espinacs.
La ruca té el doble de vitamina C que les taronges. D'aquesta manera, aconsegueix enfortir les defenses, però també protegir les cèl·lules amb propietats antioxidants. I no només això, la ruca també té propietats antiinflamatòries grans beneficis per la pell, que manté tonificada i elàstica, per l'afegit de provitamina A. Això evita que envelleixi de manera prematura.
A banda de les propietats antioxidants, un bon consum de ruca és també una manera de protegir la salut cardiovascular. Com més vitamina C té un aliment, més ajuda a mantenir el cor en bon estat. Segons la FEN, la vitamina K i l'àcid fòlic que tenen també hi ajuden, atès que actuen com a reguladors de la pressió arterial.
En cas que no t'agradi la ruca, hi ha altres aliments que també tenen més vitamina C que les taronges. Des del julivert al pebrot vermell, passant per al kiwi, clau per al bon funcionament de sistema digestiu gràcies a l'alta quantitat de fibra, o el bròquil, tot i que sigui un dels menys apreciats pel paladar col·lectiu.