Els llegums són un aliment variat i molt versàtil. N'hi ha molts i es poden preparar de maneres molt diferents. A més, són molt saludables. Però no tots tenen les mateixes conseqüències en el nostre organisme. En aquest sentit, ara un nou estudi ha confirmat quins són els dos llegums que ajuden a perdre pes i contribueixen a tenir una dieta de qualitat.
La investigació, publicada a la revista científica Nutrition Journal, assegura que menjar cigrons i mongetes -siguin vermelles, negres o pintes, envasades en llauna o seques- està associat a una major ingesta de nutrients deficitaris, inclosos els d'interès per a la salut pública. Això es tradueix en una dieta de major qualitat.
Per altra banda, el consum d'aquests dos llegums està vinculat amb uns millors resultats pel que fa al pes, amb tres factors remarcables: una disminució de l'índex de massa corporal, una reducció del pes corporal, i una millor circumferència de la cintura. La investigació confirma altres estudis que ja han situat els cigrons i les mongetes com a part d'un patró dietètic saludable.
Com s'ha fet aquest estudi? Els investigadors van analitzar les dades de l'enquesta nacional de salut dels Estats Units del 2001 al 2018 per comprar patrons de consum. Arran dels resultats, van poder constatar que els adults que menjaven cigrons i mongetes diàriament tenien puntuacions de qualitat de dieta més altes en comparació a qui no ingeria aquests dos llegums.