Una nutricionista revela quatre aliments que no són sans tot i semblar-ho

Els productes ultraprocessats són una font de proteïnes, però que en cap cas són recomanables per a la salut

Iogurts en un supermercat
Iogurts en un supermercat | Eduardo Soares / Unsplash
Redacció
05 de novembre de 2024, 16:49

La clau d'una alimentació sana és que la dieta sigui variada i compti amb aliments que ens aportin tota mena de propietats. Ara bé, si hi ha uns aliments que estan lluny de ser beneficiosos per a l'organisme són els ultraprocessats. El consell dels professionals és allunyar-se d'aquests productes, tot i que a vegades és difícil identificar-los.

En aquest sentit, ha estat la nutricionista Kayla Daniels qui ha revelat en declaracions a Daily Mail que hi ha cinc productes que poden semblar saludables, però que realment no ho són. I és que cal recordar que els ultraprocessats són una font de proteïnes, però que en cap cas són recomanables, ja que poden resultar perjudicials per a la salut.

Iogurts

Evidentment, no tots els iogurts són dolents per a la salut. El més recomanat és el grec, ja que té una alta aportació de proteïnes, calci i vitamines. Ara bé, algunes marques introdueixen altres elements com poden ser gomes, edulcorants i espessidors, cosa que no és gens beneficiosa per al nostre organisme.

Barretes de proteïna

Les barretes de proteïna es venen com una alimentació fitness, però també tenen la seva part negativa. L'experta apunta que aquests productes contenen freqüentment edulcorants artificials. Això el que genera és que es tinguin més ganes de menjar llaminadures i productes ensucrats.

Llets vegetals

Les llets vegetals es presenten en els últims anys com una alternativa més saludable a la llet animal. Doncs bé, la nutricionista explica que aquests productes poden contenir polis refinats afegits. Aquest component pot presentar un alt contingut d'àcids omega-6, fet que pot provocar problemes de salut.

Batuts substitutius

En últim lloc, l'experta explica que els batuts substitutius de menjars tampoc són saludables. El tema és que aquests batuts de proteïnes presenten alts nivells d'afegits artificials, que no són convenients per al nostre organisme. El fet d'introduir ingredients artificals pot alterar l'equilibri dels microbis a l'intestí, que juguen un paper clau en la salut.