Els ous són un dels aliments de rellevància en qualsevol dieta equilibrada. Si bé s'han de consumir amb certa moderació per evitar problemes, la realitat és que poden tenir múltiples beneficis per a l'organisme. A més, també permeten crear una àmplia gamma d'elaboracions que ens pot solucionar qualsevol àpat, sigui com a plat principal en forma de truita o com a acompanyament com a ou dur en una amanida, per posar dos exemples.
Ara bé, també són un d'aquells aliments que són delicats. El seu tractament ha de ser curós perquè arribin en bon estat als supermercats i als consumidors, mentre que un cop a casa cal conservar-los de manera correcta. Però, en aquest últim moment, s'obre el debat: on cal guardar els ous a la llar perquè es mantinguin en bon estat?
Qui ha respost a la pregunta és Bea Gonfer, una nutricionista que fa divulgació sobre salut i alimentació a través de les xarxes socials, on acumula més de cent mil seguidors a Instagram. En primer lloc, l'especialista apunta que els ous es troben fora de la nevera als supermercats per evitar canvis bruscos de temperatura, cosa que pot carregar-se la protecció natural del producte.
Però, i un cop a casa, on és millor guardar-los? Doncs la nutricionista situa diferents escenaris. Si la temperatura de la llar és estable, els ous es poden mantenir a temperatura ambient. Ara bé, a la nevera es mantindran frescos durant més temps, ja que el fred ajuda a fer que l'ou mantingui una clara més densa i un rovell més centrat.
Ara bé, també és important el lloc de la nevera on es guarden. En aquest sentit, l'especialista desaconsella situar-los a la porta, ja que és el lloc de l'electrodomèstic on hi ha més fluctuació de temperatura. Així doncs, la millor ubicació per als ous a la nevera és una estanteria intermèdia, on el fred es mantingui constant, garantint que l'ou sempre estigui fresc.