Una patata catalana, reconeguda entre les millors del món

El reconegut portal gastronòmic i turístic Taste Atlas considera que aquest producte té un sabor dolç i fort que "recorda a les castanyes"

Redacció
30 de gener de 2025, 17:58
Cistella amb patates de Prades acompanyades per la senyera
Cistella amb patates de Prades acompanyades per la senyera | Cooperativa de Prades

Les patates són un aliment deliciós, nutritiu i molt versàtil, ja que es poden preparar de moltes maneres diferents i permeten fer plats molt variats. A més, tenen nombrosos beneficis per a la salut: són riques en fibra, vitamines i minerals. Tot això fa que s'hagin convertit en indispensables a la nostra dieta. I a Catalunya n'hi ha una de les millors del món.

Això és el que ha determinat el rànquing elaborat per Taste Atlas, un reconegut portal que combina gastronomia i turisme. Per trobar la presència catalana a la classificació cal anar fins a la 36a posició, en què hi ha apareix la patata de Prades pertanyent a la varietat Kennebec.

El portal explica que el fet que el producte es cultivi al Baix Camp és clau perquè compta amb el "sòl i les condicions climàtiques òptimes" que garanteixen el bon desenvolupament i les característiques que fan especial a aquesta patata. El portal explica que són de pell llisa i ferma, i la carn blanca.

A més, detecta que tenen una textura farinosa i que, quan es cuinen, tenen un sabor dolç i fort que recorda a les castanyes. Aquestes patates tenen un cicle de creixement més llarg que només permet una collita a l'any, fent-les més fermes que altres patates. Per garantir la qualitat i l'aspecte superior d'aquestes patates, la collita es fa exclusivament a mà.