Hi ha algunes respostes temptadores a la pregunta "quin és el plat que saps cuinar millor?". Totes comparteixen l'extremada senzillesa del procés i un bon exemple és l'ou dur. No ho direm mai, però dominem la manera de trencar-los, els minuts de cocció i, fins i tot, com pelar-los sense cremar-nos.
Els ous durs són casa. Però de tant en tant aquesta sensació es torna en estranyes i inquietud: per què li ha sortit el rovell de l'ou verd. És perillós? D'especulacions, les que facin falta: no són de prou qualitat, fa massa dies que són a la nevera, aquesta flaire pudent que tenen és que ve dels Estats Units..., etcètera.
El motiu pel qual el rovell de l'ou et pot sortir verdós
Una creadora de contingut d'Instagram ha resolt l'entramat. Segons Recetas Saludables si el rovell de l'ou és verd és per culpa del temps de cocció. Tot i que la intuïció faci que deixem que es cogui una mica més del compte, això també pot ser negatiu per l'aliment. Si ens excedim del temps recomanat, l'ou començarà a alliberar sulfur de ferro, que és el culpable del color verdós i l'olor llefiscosa que fan.
A més a més, des de la publicació a Instagram també assenyalen una altra mesura per evitar males passades. Primer, que estigui un màxim de 15 minuts fent-se. Segon, que havent-lo bullit es refredi bé. Si no, l'ou es continuarà fent per dins i ja hi tornarem a ser.