Trenta segons al microones: així es fa «la millor truita de la història» del xef José Andrés

Es tracta d'una recepta que el reconegut cuiner va inventar-se durant la pandèmia i que només necessita tres ingredients

  • Una truita a la francesa -
Publicat el 29 de maig de 2025 a les 16:51

El xef José Andrés és un dels cuiners de l'Estat més famosos del món, amb dues estrelles Michelin i una gran reputació internacional. Està acostumant a l'alta cuina i a elaboracions d'alta complexitat, però a vegades no cal anar tan lluny per menjar-se un bon plat. Així ho ha demostrat ell mateix en el que ha anomenat "la millor truita de la història de la humanitat" que es va inventar durant la pandèmia.

José Andrés ha explicat aquesta recepta en un pòdcast dels Estats Units per presentar el seu nou llibre. Durant l'entrevista ha detallat que en els dies del confinament buscava una forma ràpida i senzilla de cuinar ous a casa per a la família. I va ser llavors quan, amb tres ingredients i un microones, va inventar-se aquesta truita.

El cuiner va barrejar un ou amb una cullerada de maionesa i va batre-ho durant una estona. Després va afegir una culleradeta d'oli o una petita porció de mantega, a lliure elecció, amb l'objectiu de donar-li una font de greix a l'elaboració. Quan tot plegat ja està barrejat, només cal posar-ho en un recipient i deixar que el microones faci la feina durant 30 o 40 segons.

Què passarà quan s'obri la porta del microones? Doncs, segons explica José Andrés, s'ha generat una textura esponjosa a causa de l'emulsió de la maionesa amb l'ou. "Ho heu de provar, realment estava deliciós", ha sentenciat el reconegut xef asturià. La recepta s'ha fet viral a les xarxes socials gràcies a la seva senzillesa i a l'efecte sorpresa que produeix la textura final.