El truc per eliminar l'acidesa de la salsa de tomàquet casolana

El regust àcid al sofregit és un factor que pot comprometre el bon gust dels plats que cuinem

El tomàquet és molt beneficiós per a la nostra salut perquè té un alt contingut de vitamines C i E
El tomàquet és molt beneficiós per a la nostra salut perquè té un alt contingut de vitamines C i E | Pixabay
Redacció
03 de setembre de 2024, 14:29

La salsa de tomàquet és un dels acompanyaments més pràctics i gustosos per combinar amb molts dels nostres àpats diaris, des d'un plat de pasta fins a un arròs a la cubana. A les botigues de queviures i supermercats hi ha una gran oferta de salses de tomàquet precuinades de tota mena, algunes, fins i tot, tenen trossos de carn o estan condimentades amb espècies.

No obstant això, hi ha molta gent que prefereix elaborar-la al seu gust, de manera casolana. Cuinar una bona salsa de tomàquet és tot un art i cal tenir en compte molts factors perquè quedi deliciosa. Un dels defectes més habituals de les salses fetes a mà és que quedi un regust àcid al sofregit, un contratemps emprenyador, però que té solució.

Escollir bé el tomàquet

El tomàquet és molt beneficiós per a la nostra salut perquè té un alt contingut de vitamines C i E i, a més, és una font important d'antioxidants, que són un remei contra l'envelliment cel·lular. Aquesta fruita, però, té una acidesa que pot malmetre el nostre sofregit. És per això que s'ha de triar una varietat de tomàquet que sigui poca àcida com els de tipus Roma, Amish Paste, Big Girl, Fireball o San Marzano.

Comprovar la maduresa

També cal valorar l'estat de maduresa del tomàquet que escollim. És important saber que a mesura que augmenta la maduresa de la fruita disminueix la sensació d'acidesa. Ara bé, és convenient no passar-se, un tomàquet massa madur podria espatllar del tot la nostra salsa.

El truc definitiu per combatre l'acidesa

Un dels trucs més coneguts per combatre l'acidesa és afegir sucre a la salsa per aconseguir un toc més dolç. Aquesta solució, però, no rebaixa l'acidesa sinó que només la dissimula. Si es vol reduir aquest regust àcid cal fer servir bicarbonat sòdic.

El bicarbonat és un producte químic és capaç de canviar el pH de la salsa de tomàquet i disminuir el gust àcid de manera efectiva. Tan sols és necessari posar-ne una petita quantitat a la salsa i barrejar-la a consciència. Després, s'ha de deixar a foc lent durant un parell de minuts perquè la combinació es cuini i el producte faci el seu efecte.