L'ou és un dels aliments més versàtils. El consumim de totes les maneres possibles, com a truita, ferrat, a baixa temperatura, o dur. Aquest últim format és una manera senzilla i saludable de menjar proteïna, però sovint fa mandra preparar-los per l'estona que s'ha de perdre pelant-los.
Un cop hem aconseguit controlar el temps de cocció precís perquè l'interior no quedi massa fet ni massa poc fet, arriba l'hora més complicada: pelar-los i deixar-los completament nets per consumir-los en amanida, sols o trossejats al gaspatxo.
I, si bé és cert que no hi ha cap misteri a l'hora de pelar un ou dur, sovint la tasca es complica quan la closca es trenca a petits trossets gairebé impossibles de retirar. És per això que una usuària de TikTok ha publicat el truc infal·lible que permet pelar-los en només cinc segons i sense gaire esforç.
@lacaprichosa17 ¿Conocías este truco? Con este truco pelaras Los huevos cocidos muy fácilmente #trucos#tips#recetas#huevos
♬ sonido original - Mari Sol
El primer que s'ha de fer és traure l'ou de l'olla on l'hem bullit i posar-lo en un petit pot amb una mica d'aigua freda. Tapem immediatament el pot i el sacsem amb força de costat a costat un parell de vegades. La closca es començarà a desfer i quan traiem l'ou de dins del pot, simplement estirant la closca amb l'ajuda dels dits sortirà sola.