La salsa carbonara és un dels plats que més agraden del món. Tothom té els seus trucs per fer-la més bona, més ràpida o més original. Així com és un dels plats més internacionals també és un dels més pervertits. L'autèntica recepta no porta ni nata ni llet. El conegut xef Karlos Arguiñano ha explicat un truc per preparar aquesta salsa en minuts. Amb pocs ingredients podràs gaudir d'aquesta cremosa salsa.
El primer que has de fer és daurar el guanciale o bacó en una paella sense gens d'oli perquè tregui el mateix greix. Després has de separar els ous en rovells i clares. Mentrestant, deixa la pasta coent en una olla. Per fer la salsa carbonara utilitza formatge pecorino romà. Amb unes bares comença a batre els rovells i després afegeix el formatge per barrejar-ho.
Un cop ho tenim hem d'afegir una mica d'aigua de cocció. Segons Arquiñano, això és la clau. Després hem de remenar-ho bé i afegir-hi pebre molt.
Per últim, només queda afegir la pasta a aquesta barreja i remenar-ho bé. El resultat serà una pasta cremosa i amb tot el gust del formatge i el bacó. La recepta original no és ni amb llet ni amb crema de llet, això s'ha de recordar sempre.