Les tres fruites que Harvard recomana per millorar la memòria

El poder antioxidant d'aquestes peces millora la capacitat neuronal i endarrerix el deteriorament cognitiu

Les maduixes són una de les fruites amb més antioxidants
Les maduixes són una de les fruites amb més antioxidants | Pixabay
Redacció
01 de desembre de 2024, 13:35
Actualitzat: 13:47h

L'alimentació és bàsica per millorar la salut neuronal. La demència és una condició que cada vegada afecta a més persones. De fet, només a Espanya, l'alzheimer afecta gairebé un milió d'habitants. Des de la Universitat Harvard s'apunta que una dieta amb fruita pot ser un factor important de prevenció d'aquestes malalties. 

La fruita, juntament amb les verdures i els cereals, són un component fonamental en una dieta saludable. En concret les fruites, però, ajuden a l'agudesa mental, milloren l'estat d'ànim o endarrereixen el deteriorament cognitiu. N'hi ha tres que destaquen per sobre la resta. Així doncs, aquestes fruites són:

  • Els nabius vermells. Els nabius vermells es troben entre els aliments que contenen una quantitat més gran d'antioxidants. En concret, destaquen per les antocianines.
  • Maduixes. Les maduixes -igual que els nabius-, són una important font d'antioxidants. Tenen molta vitamina C. Contenen prop de 60 mil·ligrams per cada 100 grams, una de les xifres més elevades en el grup de les fruites.
  • L'alvocat. Sí, l'alvocat és una fruita tot i que molta gent no ho sàpiga. En aquest, cas el superpoder antioxidant el té gràcies a la gran quantitat de vitamina E. No només això, sinó que a més a més també aporta vitamina C i B6 a la nostra dieta. Així doncs, incloure aquestes tres fruites millorarà la nostra capacitat neuronal i endarrerirà l'envelliment prematur del nostre cervell.