Menjar bé és essencial per tenir una bona vida. El què ingerim afecta directament a tots els àmbits de la nostra salut. La salut cerebral no en queda exempta. Tot el contrari, hi ha una relació molt estreta entre la nostra alimentació i la memòria, per exemple. D'aquesta manera, podem ajudar al nostre cervell a través de la ingesta de certs aliments. Fer-ho suposarà protegir el nostre cervell i prevenir l'envelliment prematur. De la mateixa manera, la ingesta de certs aliments pot ser perjudicial per a la nostra salut cerebral.
Per mantenir un bon nivell cognitiu és molt important tenir una dieta que inclogui omega-3, antioxidants i vitamines del grup B. Si la nostra dieta té massa sucre, greix saturat o aliments ultraprocessats es pot accelerar el deteriorament cognitiu.
Això, quins aliments són?
Si volem tenir una dieta equilibrada que cuidi, entre altres coses, del cervell, no hi pot faltar la fruita, la verdura, els cereals integrals, els llegums, el peix, els greixos saludables, així com espècies o llavors.
Les fruites com la síndria o el raïm són riques en antioxidants i ajuden a protegir el cervell i prevenen l'envelliment prematur. Pel que fa a les verdures, són especialment recomanables les hortalisses de fulla verda, ja que tenen molt antioxidants. Els cereals integrals i els llegums com el cuscús, els cigrons o la civada són fonts de carbohidrats complexes, és a dir, que proporcionen al cervell glucosa, essencial per al seu funcionament. Per aconseguir omega-3 és important consumir peix com el salmó o la truita, al cap i a la fi, peixos grassos. A més, el marisc aporta vitamina B12, clau per prevenir la pèrdua de memòria. Finalment, l'oli d'oliva i els fruits secs com les nous aportes greixos monoinsaturats i omega-3.